Client Login Client Area   |   Phone 09-7430977

Universiti Sains Malaysia, Kampus Kesihatan Kubang Kerian

USM Kampus Kesihatan (USMKK) terletak di Kubang Kerian Kelantan. Ia adalah salah satu IPTA yang terdapat di Kelantan selain UITM & UMK. Kampus Kesihatan ini terbahagi kepada dua bahagian iaitu Kampus dan juga Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM).

Klik untuk besarkan gambar
kampus kesihatan
.

Terdapat tiga pusat pengajian didalam kampus iaitu Pusat Pengajian Sains Kesihatan (PPSK), Pusat Pengajian Sains Perubatan (PPSP) dan Pusat Pengajian Sains Pergigian (PPSG).

logo usm

Peta Lokasi USMKK/HUSM

View Larger Map

About the Author
ejoe akman adalah founder ejoeSolutions. Berpengalaman lebih 10 tahun dalam bidang pembangunan web & pembangunan sistem online menggunakan PHP & MySQL.
 1. Pingback: Pameran Kesihatan USM 2010 Sempena Karnival Kampus

 2. Pingback: HUSM perlukan penderma darah

 3. Pingback: Kelas Wordpress PERCUMA dihadiri 8 peserta

 4. Pingback: Berbagai jawatan kosong di USM Kampus Kesihatan / HUSM | ejoeSolutionsejoeSolutions

 5. Pingback: Kempen Derma Darah di Grand Riverview Hotel | ejoeSolutions

 6. Farin b Samad

  Saya ingin mngucapkan ribuan terima kasih kpd smua staff husm yg telah menjaga emak saya di Wad 7 Utara. Tetapi dalam itu saya turut terkilan dengan tindakan misi dan staff wad 7 Utara kerana telah membuat bising dengan menjerit dan memanggil kawan2 mereka untuk membayar kutu dan duit kelab. Tindakan ini

 7. Farin b Samad

  telah membuat kan semua pesakit terkejut dan terjaga dari tidur. Esok nya saya telah memohon kebenaran dari pihak HUSM untuk membawa emak saya keluar dari situ.Untuk misi2 HUSM tolong lah jaga tingkah laku msg2.

 8. Raja Farah

  Dalam 2 hari yang lepas semasa menjaga ayah saya yg sakit saya di datangi oleh seorag jaga perempuan yg bernama NORMAZITA. tindakan beliau menghalau semua pelawat yg belum keluar dr wad bkn dlm masa melawat adalah tidak kena kerana bukan shj dia pilih kasih dgn teman ny yg jga dtg melawat tetapi

 9. Raja Farah

  beliau tlh menggunakan perkataan yg kasar dan telah mengherdik semua pelawat membuatkan pesakit telah trjaga dr tidur. Pihak HUSM tlg ambil tindakan dgn NORMAZITA sblm. situasi mnjadi lbh tgang lg.. bukan semua yg dtg melawat tu kanak2 tp semua orh dewasa.. NORMAZITA hati2 ya

 10. Mazenah bt Jahani

  assalamualaikum, saya ingin mengucapkan terima kasih dan setinngi-tinggi penghargaan kepada pihak HUSM khususnya ,para doktor Team A,wad ICU dan semua kaki tangan wad 2 Intan yang menjaga dan merawatat suami saya selama 15 hari di wad ICU dan 18 hari di wad 2 Intan selepas menjalani 3 pembedahan berisiko tinggi akibat ususnya tersimpul sejak azali.Segala layanan baik,mesra pelanggan dan keprihatinan tuan-tuan dan puan-puan tidak akan kami lupakan.Hanya Allah sahaja yang dapat membalas segala kebaikan tuan-tuan dan puan-puan.Semoga HUSM terus cemerlang di samping memiliki kaki tangan yang komited,profesional dan berintegriti.

 11. suriati bt ibrahim

  saya suriati ibrahim jawatan jururawat u29 telah berkhidmat dengan kkm selama 21 tahun. saya amat berminat untuk bekerja dengan hosp universiti kubang kerian.tolong bagi peluang pada saya. saya ada pos basik kebidanan selama 10 tahun. bagi sesiapa yang berkenaan berilah saya peluang tersebut.

Leave a Reply

Dapatkan tips-tips pembangunan laman web & promosi terkini dari kami!

ejoeSolutions adalah satu-satunya syarikat web hosting & rekabentuk laman web di Kelantan. Berikut perkhidmatan yang kami tawarkan:

 • Rekabentuk Laman Web
 • Hosting & Domain
 • Latihan ICT
 • Penyewaan Bilik Training
 • Marketing Melalui Facebook
[X] Close this popup

Your Information will never be shared